Seagate Business NAS - Een gebruiker maken

Hierin staan de instructies voor het gebruik van het Seagate Business NAS Dashboard om een gebruiker te maken.

Voer deze procedure uit om een gebruiker te maken in de Seagate Business NAS Manager:

1. Log in op de Seagate NAS Manager met behulp van Seagate NAS Discovery of door het IP-adres van het NAS-apparaat in te voeren in de adresbalk van de webbrowser.
    • Het IP-adres van uw NAS opvragen.
      1. Zoek de hostnaam voor de NAS.  Dit bevindt zich op het schijflabel.  Voorbeeld:  \\ BA-XXXXXX
      2. Druk op de Windows-toets  + R om het venster uitvoeren.
      3. Typ CMD  in het venster Run (Uitvoeren) en druk op Enter.
      4. Voer in het opdrachtvenster dat zich opent in: ping (de hostnaam) en druk op Enter. De schijf beantwoordt dit met het IP-adres.

2. Selecteer in de linkerzijbalk Users and Groups (Gebruikers en groepen).
  3. Selecteer Users (Gebruikers).

4. Selecteer Add User (Gebruiker toevoegen).

In het venster Add User (Gebruiker toevoegen):
    1. Selecteer een Username (Gebruikersnaam).
    2. Bekijk Grant Administration Rights (Beheerrechten toekennen) indien u de beheerdersrol aan deze gebruiker wilt toekennen.
    3. De volledige naam kan identiek zijn aan de gebruikersnaam.
    4. Maak een Password (Wachtwoord) aan.
    5. Bevestig het Password.
    6. Wanneer er meerdere gebruikers zijn, kunt u indien gewenst bepaalde gebruikers aan een specifieke groep toewijzen.
      Wanneer u een Private Shared Folder (privaat gedeelde map) wilt maken, dient u de Web Services te activeren die u voor die share mogelijk wilt maken.
    7. Selecteer het Volume waarop u de gebruiker wilt maken.
    8. Selecteer Create User (Gebruiker maken).