Verbinding maken met een Seagate NAS voor consumenten

Opmerking:
NAS voor consumenten verwijst naar Goflex Home, Seagate Central, Personal Cloud en Personal Cloud 2-Bay.

Selecteer in de lijst hieronder het besturingssysteem dat u gebruikt.

Verbinding maken vanaf een Windows-computer:

Verbinding maken vanaf een Mac:

Verbinding maken met de schijf vanuit Windows:​

Bovenaan op de pagina:

Dit is de procedure om verbinding te maken met uw Seagate NAS voor consumenten vanuit Windows Verkenner.

1. Druk op de Windows-toets () + E.
  2. Het Verkenner-venster wordt geopend. Klik op Network (Netwerk).
  3. Zodra de netwerkpagina is geladen, klikt u op uw Seagate NAS voor consumenten. U zult de Private share en Public share zien.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de share waartoe u toegang wilt en kies Map Network Drive (Netwerkschijf toewijzen).
    Opmerking: wijs altijd de Private share toe voordat u de Public share toewijst.
  5.  Een nieuw venster wordt geopend.  Controleer of Reconnect at logon (Opnieuw verbinden bij aanmelding) is geselecteerd en dat de letter die u wilt gebruiken is geselecteerd. Nadat de gewenste instellingen zijn uitgevoerd, klikt u op Finish (Voltooien).
  6.  Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt nu gegevens naar de NAS kopiëren.
    Opmerking: de NAS is toegewezen aan de computer en zal in Verkenner vermeld worden onder (My) Computer (Mijn computer) of This PC (Deze pc).

Als u uw Seagate NAS voor consumenten niet kunt vinden in Windows Verkenner, volgt u deze procedure.

1. Druk op de Windows-toets () + R.
  2. Typ daarna CMD in het vak Run (Uitvoeren) en druk op Enter.
  3. Het venster dat wordt geopend (een zwarte rechthoek) bevat een opdrachtprompt.
  4. Typ arp –a en druk op Enter.
  5. Er verschijnen drie kolommen: Internet Address, Physical Address en Type. Bekijk de kolom Physical Address. Zoek een fysiek adres dat begint met 00-10-75. Als u het hebt gevonden, noteert u het corresponderende IP-adres dat links ervan is vermeld. Dat is het IP-adres van uw Seagate NAS voor consumenten. Opmerking: uw MAC-adres vindt u op de onderzijde van uw Seagate NAS voor consumenten. Alle Seagate NAS-producten voor consumenten beginnen met het MAC-adres 00:10:75.
  6. Nadat u het IP-adres hebt gevonden, drukt u op de Windows-toets () + R.
  7. Typ in het vak Run de tekst \\ipaddress (bijv. \\192.168.1.85) en druk daarna op Enter. Opmerking: gebruik een backslash (\) en geen slash (/).
  8. In het nieuwe Verkenner-venster dat wordt geopend, zult u de shares op de NAS zien. Opmerking: sommige firewalls beperken de toegang tot een NAS. Als u de NAS kunt zien in de opdrachtprompt, maar u krijgt er geen toegang toe in Verkenner, neemt u contact op met de fabrikant van uw firewall om de instellingen van uw firewall te helpen wijzigen.
  9. Klik met de rechtermuisknop op de share waartoe u toegang wilt en kies Map Network Drive (Netwerkschijf toewijzen). Opmerking: wijs altijd de Private share toe voordat u de Public share toewijst.
  10. Een nieuw venster wordt geopend.  Controleer of Reconnect at logon (Opnieuw verbinden bij aanmelding) is geselecteerd en dat de letter die u wilt gebruiken is geselecteerd. Nadat de gewenste instellingen zijn uitgevoerd, klikt u op Finish (Voltooien).
  11. Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt nu gegevens naar de NAS kopiëren.  Opmerking: de NAS is toegewezen aan de computer en zal in Verkenner vermeld worden onder (My) Computer (Mijn computer) of This PC (Deze pc).

Wanneer u nu nog steeds geen verbinding kunt maken met uw schijf, is uw computer mogelijk niet verbonden met het juiste netwerk.  Probeer een van de volgende dingen:

1. Controleer of de computer met hetzelfde netwerk is verbonden als de Seagate NAS voor consumenten. Hier ziet u een voorbeeld van een juiste aansluiting. Uw Seagate NAS voor consumenten is op uw router aangesloten via een Ethernet-kabel en uw computer is met diezelfde router verbonden via Ethernet of wifi. Zorg ervoor dat u niet verbonden bent met een gastnetwerk. Gebruik de afbeelding hieronder als visuele hulp.
    Consumner NAS to router redo.jpg

1. Als u nog steeds geen toegang hebt tot de schijf, controleert u of u vanaf een ander apparaat (computer, tv of mediaspeler) in uw netwerk de schijf kunt detecteren. Als niets in uw netwerk de schijf detecteert, schakel dan uw netwerk uit en weer in. Stappen om uw netwerk uit en in te schakelen vindt u hieronder.
  • Koppel eerst de Seagate NAS voor consumenten los van het stroomnet en daarna van het netwerk door de Ethernet-kabel los te koppelen. Schakel na een complete uitschakeling de computer uit en start de router opnieuw op.
  • Wacht een paar minuten voordat u de router weer aansluit en sluit daarna de Ethernet-kabel en de stroomkabel van de Seagate NAS voor consumenten weer aan. Nadat de schijf is opgestart, schakelt u uw computer weer in en zoekt u de Seagate NAS voor consumenten opnieuw onder Verkenner > Netwerk.

Verbinding maken met de schijf vanaf een Mac:​

Bovenaan op de pagina:

Stappen om uw Seagate NAS voor consumenten aan te sluiten via Finder.

1. Controleer of linksboven op uw scherm Finder zichtbaar is en klik dan op File > New Finder Window (Archief > Nieuw Finder-venster).
    Opmerking: als linksboven Finder niet zichtbaar is, klikt u gewoon op uw Desktop (Bureaublad).
  2. Nadat het nieuwe Finder-venster is geopend, klikt u op Shared (Gedeeld). Uw Seagate NAS voor consumenten zal hier verschijnen.
  3. Rechtsboven in het venster Finder ziet u een knop Connect As (Verbind als). Klik op Connect As (Verbind als) en typ uw gebruikersnaam en wachtwoord voor de Seagate NAS voor consumenten en klik daarna op Connect (Verbind).
    Opmerking: uw Mac zal het veld voor de gebruikersnaam standaard invullen met de gebruikersnaam van de Mac. Deze gegevens moeten weer worden gewijzigd in de gebruikersnaam van de Seagate NAS voor consumenten.
  4. U zou nu toegang moeten hebben tot de NAS en de gegevens kunnen kopiëren naar de door u gewenste locatie.

Als u uw Seagate NAS voor consumenten niet kunt vinden in het Finder-venster, volgt u deze procedure.

1. Controleer of linksboven op uw scherm Finder zichtbaar is en klik dan op Go (Ga) en daarna op Utilities (Hulpprogramma's).
  2. Kies nu Terminal (Terminal).
  3. Het venster Terminal wordt geopend. Typ arp –a en druk op Enter.
  4. U zult een IP-adres bij een MAC-adres zien [bijv. ? (192.168.1.23) bij 0:10:75:44:DD:11]. Zoek het MAC-adres van de Seagate NAS voor consumenten. Opmerking: uw MAC-adres vindt u op de onderzijde van uw Seagate NAS voor consumenten. Alle Seagate NAS-eenheden voor consumenten beginnen met 00:10:75, maar Terminal geeft alleen de eerste nul weer.
  5. Nadat u het MAC-adres hebt gevonden, noteert u het corresponderende IP-adres dat rechts ervan is vermeld.
  6. Nu u het IP-adres van de schijf hebt gevonden, controleert u of linksboven op het scherm Finder zichtbaar is en klikt u daarna op Go (Ga) en Connect to Server (Verbind met server).
  7. Type in het venster Connect to Server (Verbind met server): cifs://IP-adres (bijv. cifs://192.168.1.85). Opmerking: gebruik een slash (/) en geen backslash (\).
  8. Selecteer Connect (Verbind).
  9. Voer na verzoek uw gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer Connect (Verbind). De schijf is nu toegewezen en u kunt u er nu toegang toe krijgen onder Finder > Shared (Finder > Gedeeld).
    Opmerking: uw Mac zal het veld voor de gebruikersnaam standaard invullen met de gebruikersnaam van de Mac. Deze gegevens moeten weer worden gewijzigd in de gebruikersnaam van de Seagate NAS voor consumenten.

Wanneer u nu nog steeds geen verbinding kunt maken met uw schijf, is uw computer mogelijk niet verbonden met het juiste netwerk. Probeer een van de volgende dingen:

1. Controleer of de computer met hetzelfde netwerk is verbonden als de Seagate NAS voor consumenten. Hier ziet u een voorbeeld van een juiste aansluiting. Uw Seagate NAS voor consumenten is op uw router aangesloten via een Ethernet-kabel en uw computer is met die router verbonden via Ethernet of wifi. Zorg ervoor dat u niet verbonden bent met een gastnetwerk. Gebruik de afbeelding hieronder als visuele hulp.
    Consumner NAS to router redo.jpg
  2. Als u nog steeds geen toegang hebt tot de schijf, controleert u of u vanaf een ander apparaat (computer, tv of mediaspeler) in uw netwerk de schijf kunt detecteren. Als niets in uw netwerk de schijf detecteert, schakel dan uw netwerk uit en weer in. Stappen om uw netwerk in en uit te schakelen vindt u hieronder.
  • Koppel eerst de Seagate NAS voor consumenten los van het stroomnet en daarna van het netwerk door de Ethernet-kabel los te koppelen. Schakel na een complete uitschakeling de computer uit en start de router opnieuw op.
  • Wacht een paar minuten voordat u de router weer aansluit en sluit daarna de Ethernet-kabel en de stroomkabel van de Seagate NAS voor consumenten weer aan. Nadat de schijf is opgestart, schakelt u uw computer weer in en zoekt u de Seagate NAS voor consumenten opnieuw onder Finder > Shared (Finder > Gedeeld).