Beveiligingsinstellingen van de opstartschijf wijzigen op een Apple Silicon-gebaseerde Mac

Bepaalde Seagate- en LaCie-software maakt gebruik van een kernelextensie (kext). Voor Apple Silicon-gebaseerde Macs moeten gebruikers de beveiligingsinstellingen instellen op ‘Reduced Security’ voor een correcte werking van de software.

Wijzig als volgt het beveiligingsniveau op uw opstartschijf:

1. Zet de Mac uit.
  2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt tot de melding verschijnt dat de opstartopties worden geladen (“Loading startup options”).
  3. Klik op Options (Opties).
  4. Klik op Continue (Ga door).
    • Als u wordt gevraagd een gebruiker te selecteren, selecteert u een gebruiker met beheerdersrechten, klikt u op Next (Volgende) en voert u daarna het wachtwoord van een beheerdersaccount in.
  5. Selecteer bovenaan in de menubalk Utilities > Startup Security Utility (Hulpprogramma's > Opstartbeveiligingshulpprogramma).
  6. Selecteer de opstartschijf.
    • Als de schijf versleuteld is, klikt u op Unlock > Enter Password > Click Unlock (Ontgrendel > Voer wachtwoord in > Ontgrendel).
  7. Klik op Security Policy (Beveiligingsbeleid).
  8. Selecteer Reduced Security (Verminderde beveiliging).
  9. Schakel de optie “Allow user management of kernel extensions from identified developers” (Sta gebruikersbeheer van kernelextensies van geïdentificeerde ontwikkelaars toe) in.
  10. Klik op OK.
  11. Voer het beheerderswachtwoord in > klik op OK.
  12. Nadat de wijzigingen zijn doorgevoerd, klikt u op het Apple-pictogram en daarna op Restart (Herstart).