Hoe u een Android-apparaat verbindt met de GoFlex Satellite™

Een Android-smartphone of -tablet verbinden met een GoFlex Satellite is een eenvoudig proces.

1. Schakel de GoFlex Satellite in met de aan-uitknop.
    Opmerking: u kunt niet tegelijk verbinding maken via Wi-Fi en USB. Controleer dus voordat u begint dat de USB-kabel niet is aangesloten.
    De groene led zou aan moeten gaan, gevolgd door de knipperende blauwe Wi-Fi-led.
  2. Maak verbinding met het GoFlex Satellite-netwerk.
    1. Ontgrendel het Android-apparaat.
    2. Ga naar het hoofdscherm (op het Android-apparaat).
    3. Klik op de knop Home.
    4. Kies Instellingen (tabletgebruikers: ga naar Apps en kies Instellingen).
    5. Kies Draadloos en netwerken.
    6. Controleer of Wi-Fi is ingeschakeld (vinkje).
    7. Kies Wi-Fi-instellingen (niet vereist op sommige versies van Android).
    8. Kies het GoFlex Wireless-netwerk.

(Voer het wachtwoord in indien ingesteld op de GoFlex Satellite.)
  3. Open de browser op uw Android-apparaat (meestal een wereldbolpictogram) of open een app die DLNA-mediaservers ondersteunt.
    Seagate raadt u aan de Seagate Media-app te gebruiken, die gratis beschikbaar is in de Play Store.
  4. Als u geen gebruikmaakt van de Seagate GoFlex Media-app, open dan uw browser en voer een van de twee onderstaande opties in:
    www.goflexsatellite.com
    of
    172.25.0.1.

Er wordt dan via de browser verbinding gemaakt met de GoFlex Satellite.

Navigeer in een DLNA-compatibele app gewoon naar mediaservers en selecteer de GoFlex Satellite.

Verschillende browsers bieden verschillende ervaringen. De standaard Android-browser vraagt normaal gesproken welke toepassing een multimediabestand moet afspelen, terwijl andere browsers een foutmelding geven.

Opmerking: lokale content bekijken en de mapweergave zijn niet beschikbaar als u de GoFlex Satellite vanuit de browser opent in plaats van via de app.

Sommige apps die DLNA ondersteunen kunnen mogelijk ook meer soorten bestanden afspelen. Als uw mediacollectie dus bestanden bevat die niet door Android zelf worden ondersteund, kunt u het best nagaan wat die andere apps te bieden hebben.