5big en 8big Thunderbolt 2 – Niet gedetecteerd door LaCie RAID Manager v2

In dit artikel wordt beschreven hoe u de RAID-firmware van 5big en 8big Thunderbolt 2-apparaten kunt bijwerken wanneer deze niet wordt gedetecteerd door LaCie RAID Manager.

Als uw big-apparaat niet wordt gedetecteerd in LaCie RAID Manager (LRM), betekent dit dat de RAID-firmware verouderd is. Omdat het apparaat niet wordt gedetecteerd, kunt u geen firmware-update uitvoeren in de software. Om dit probleem op te lossen, hebben we een zelfstandig update-programma ontwikkeld, dat u vanaf heden kunt downloaden.

Vereisten:

• U moet de beheerder van de computer zijn om het update-programma te kunnen uitvoeren

• Er mag maar één big-apparaat verbonden zijn met de computer

• De nieuwste versie van LaCie RAID Manager moet op de computer zijn geïnstalleerd

Bekijk de onderstaande instructies om de RAID-firmware bij te werken:

1. Meld u op de computer aan als de beheerder

2. Zorg ervoor dat LRM (recentste versie) is geïnstalleerd (die kunt u hier downloaden)

3. Download het update-programma voor uw apparaat en pak de archiefbestanden uit

1. Dubbelklik op het bestand Update_firm.command

2. Typ het beheerderswachtwoord en druk op Enter

3. Let op de voortgang van de firmware-update, zie afbeelding:

Afbeelding toegevoegd door gebruiker

1. Zodra het bijwerken is voltooid, wordt het bericht [Proces voltooid] weergegeven, zie afbeelding:

Afbeelding toegevoegd door gebruiker

1. Sluit het programma en start LaCie RAID Manager

2. Uw apparaat wordt nu gedetecteerd

3. Klik op het tabblad Updates om de firmwareversie te controleren, zie afbeelding:

Afbeelding toegevoegd door gebruiker