Toolkit: veelgestelde vragen over Seagate Secure

Welke schijven ondersteunt Seagate Secure?

Waarom werkt mijn wachtwoord niet?

• Uw Seagate Secure-wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Typ het wachtwoord met Caps Lock ingeschakeld en ook een keer met Caps Lock uitgeschakeld, voor het geval dat die toets ingeschakeld was bij het instellen van het wachtwoord.

Kan Seagate of LaCie mijn wachtwoord herstellen?

• Nee, wanneer u een wachtwoord niet meer weet, kan het niet worden hersteld, ook niet door Seagate of LaCie.
  • Als u eerder een wachtwoordresetsleutel hebt ingesteld, kunt u die sleutel gebruiken om het wachtwoord van de schijf opnieuw in te stellen, met behoud van de gegevens op de schijf. De functie om het wachtwoord opnieuw in te stellen is beschikbaar in Seagate Secure versie 3.0 of recentere versies. Meer informatie en instructies vindt u in de Toolkit-gebruikershandleiding.

Kan ik mijn wachtwoord opnieuw instellen?

• Wanneer u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u het opnieuw instellen als u eerder een wachtwoordresetsleutel hebt ingesteld. Meer informatie en instructies vindt u in de Toolkit-gebruikershandleiding.

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Waar vind ik de SID- en PSID-code?

• De SID- en PSID-code is als volgt te vinden:
    • Op de gedrukte bijlage in de verpakking bij uw compatibele Seagate Secure-apparaat
    • Door de QR-code op het etiket van de schijf te scannen
    • Afgedrukt op het etiket van de schijf
    • Onder de oranje beschermrand van LaCie Rugged-schijven
  • Apparaten met één schijf hebben één PSID-code. Apparaten die meerdere schijven bevatten, zoals de LaCie Rugged RAID Shuttle, hebben twee PSID-codes.

Moet ik gebruikmaken van Seagate Secure als dit bij mijn schijf is meegeleverd?

• Nee, de functie Seagate Secure is niet vereist voor de werking van uw schijf. Sla bij de installatie van Toolkit gewoon de fase voor het instellen van een wachtwoord over.

Hoe kan ik het wachtwoord van mijn schijf verwijderen?

• U kunt een wachtwoord op twee manieren verwijderen:
    • Wachtwoord uitschakelen – De beveiliging uitschakelen
      OPMERKING:
      • Als u de beveiligingsfunctie wilt uitschakelen, moet u uw wachtwoord weten.
      • Als u de wachtwoordfunctie opnieuw wilt inschakelen, moet u het oude wachtwoord gebruiken.
    • Fabrieksinstellingen opnieuw instellen - Een schijf opnieuw instellen op de fabrieksinstellingen
      • WAARSCHUWING: hierbij wordt de schijf volledig gewist. Maak daarom eerst een back-up van uw gegevens.
      • Hiervoor hebt u uw PSID-code nodig. U hoeft uw huidige wachtwoord echter niet te weten.

Kan ik het wachtwoord ook gewoon niet meer gebruiken zonder de schijf te wissen?

• Ja, als u niet meer met behulp van een wachtwoord toegang tot de schijf wenst te krijgen, kunt u het wachtwoord gewoon uitschakelen. De gegevens op de schijf worden hierdoor niet beïnvloed. De beveiliging uitschakelen

Kan ik een vergrendelde schijf formatteren?

• Nee, een vergrendelde schijf is alleen-lezen en kan niet worden geformatteerd met standaardfuncties van het besturingssysteem. Als u de schijf opnieuw moet formatteren, ontgrendel de schijf dan met uw wachtwoord en formatteer de schijf daarna opnieuw. Als u uw wachtwoord niet meer weet, moet u de schijf opnieuw instellen op de fabriekswaarden. WAARSCHUWING: alle gegevens op de schijf worden hierbij gewist. De gegevens kunnen niet meer worden hersteld. Maak dan ook eerst een back-up van de gegevens voordat u verdergaat. Een schijf opnieuw instellen op de fabriekswaarden

Wat is cryptografisch wissen?

• Bij cryptografisch wissen worden alle gegevens van de schijf gewist. Uw beveiligingsinstellingen blijven hierbij behouden. Uw wachtwoord blijft ongewijzigd. WAARSCHUWING: alle gegevens op de schijf worden hierbij gewist. De gegevens kunnen niet meer worden hersteld. Maak dan ook eerst een back-up van de gegevens voordat u verdergaat. De schijf cryptografisch wissen