NAS OS 4.x - Een verloren wachtwoord opnieuw instellen

De NAS OS 4.x-beheerder kan het NAS-besturingssysteem zo configureren dat gebruikers een vergeten of verloren wachtwoord opnieuw kunnen instellen.

Vereisten:

• De gebruiker moet een e-mailadres hebben dat bij Users (Gebruikers) staat.
  • Onder Notifications (Meldingen) moet aan het NAS-apparaat een e-mailserver toegewezen zijn.

Volg de stappen hieronder om een wachtwoord te herstellen:

1. Klik op de aanmeldingspagina op "Can’t access your account?" (Geen toegang tot uw account?) (vóór NAS OS 4.2) of op "Forgot password?" (Wachtwoord vergeten?) (NAS OS 4.2 en hoger).

Afbeelding toegevoegd door gebruiker

1. Voer de inloggegevens in, bijvoorbeeld de naam van de beheerder of een gebruikersnaam, en voer daarna de woordverificatie in.

1. Klik op Send (Verzenden).

Afbeelding toegevoegd door gebruiker

De NAS-welkomstpagina geeft aan dat er een e-mail voor een herstelpoging is verzonden.  De gebruiker ontvangt deze e-mail in zijn inbox.

Afbeelding toegevoegd door gebruiker

De afzender van deze e-mail is donotreply@seagate.com en in de onderwerpregel is vermeld: Seagate email notification: Password Recovery.

1. Open het e-mailbericht en klik op de link "Click here" (Klik hier) (vóór NAS OS 4.2) of op "Reset Password" (Wachtwoord herstellen) (NAS OS 4.2 en hoger).

Afbeelding toegevoegd door gebruiker

De NAS-welkomstpagina wordt geopend met opties om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

1. Voer de inloggegevens in: de naam van de gebruiker voor wie het wachtwoord wordt hersteld.
  2. Voer een nieuw wachtwoord in, voer het nogmaals in ter bevestiging en klik daarna op Send (Verzenden).

U wordt nu ingelogd op de startpagina van NAS OS 4.x.