De Wi-Fi-snelheid voor het overdragen van gegevens van Seagate Wireless Plus is traag

Biedt advies indien het Seagate Wireless Plus-signaal niet functioneert zoals verwacht.

U kunt constateren dat het signaal van Seagate Wireless Plus tijdens een gelijktijdige verbinding niet functioneert zoals verwacht.

Koppel de internetkabel van de Wireless Plus los om betere draadloze prestaties te verkrijgen.

Om dit te doen, volgt u deze stappen:

1. Zet Wireless Plus aan en wacht tot het ledlampje blauw oplicht (niet meer knippert).

2. Download de Seagate Media-app uit uw App Store en installeer deze op uw mobiele apparaat, als u dit nog niet hebt gedaan.

3. Selecteer uw Wireless Plus in de Wi-Fi-instellingen van uw mobiele apparaat.

4. Op een mobiel apparaat: open de Seagate Media-app. Op een computer: open een browser en voer het volgende adres in de adresbalk in: 172.25.0.1

De browser maakt automatisch verbinding met de gebruikersinterface van de Wireless Plus.

5. Tik op het Wi-Fi-symbool rechtsboven. Afhankelijk van uw besturingssysteem dient u misschien eerst op de knop Settings (Instellingen) te tikken.

6. Controleer of er geen verbinding met een Wi-Fi-netwerk is. Tip op het Wi-Fi-pictogram om de verbinding met uw Wi-Fi-netwerk te verbreken.
    Selecteer het rechterpijltje en tik vervolgens op Disconnect from this network (Verbinding met dit netwerk verbreken).

De beste methode voor het overdragen van grote bestanden/mappen of een groot aantal mappen/bestanden is door de Wireless Plus aan te sluiten op de USB-poort van de computer met een USB 3.0-kabel. Een USB 3.0-poort biedt zelfs nog betere snelheden.