Toolkit voor macOS vraagt om een stuurprogramma te installeren bij het opstarten van de computer

Voor bepaalde Toolkit-functies moet een stuurprogramma worden geïnstalleerd om de correcte werking te garanderen. Als bij het opstarten van de computer de externe schijf aangesloten is, vraagt Toolkit mogelijk elke keer om het stuurprogramma te installeren.

Voor gebruikers van Big Sur (macOS 11):

Er is een beperking in Big Sur waarbij stuurprogramma's van derden niet worden geladen en aangepast tijdens het opstarten wanneer de schijf is aangesloten. Hierdoor vraagt de software om het stuurprogramma te installeren telkens wanneer de computer wordt opgestart als de schijf is aangesloten.

OPMERKING: elke keer dat het stuurprogramma wordt bijgewerkt, moet het opnieuw worden geïnstalleerd. Met de volgende suggesties hoeft u een bestaand stuurprogramma minder vaak opnieuw te laden:.

Enkele suggesties:

• Zorg dat de schijf niet is aangesloten wanneer u de computer opstart
  • Koppel de schijf fysiek los en sluit deze weer aan nadat de computer is opgestart en Toolkit is geladen
  • Als u geen Toolkit-functies gebruikt, verwijdert u Toolkit
  • Het probleem is opgelost in Monterey (macOS 12) - Als alles wat van kritiek belang is op de computer compatibel is met Monterey, kunt u een update naar Monterey overwegen.
    • Zorg ervoor dat u over een recente correcte back-up van Big Sur beschikt alvorens de update uit te voeren.

Voor gebruikers van Catalina (10.15), Mojave (10.14), High Sierra (10.13) en Sierra (10.12):

Deze besturingssystemen worden niet beïnvloed door het probleem in Big Sur, maar soms kan Toolkit nog steeds vragen om het stuurprogramma te installeren wanneer de computer wordt opgestart als de schijf is aangesloten.

Enkele suggesties:

Als er een bijgewerkt stuurprogramma is, vraagt Toolkit om het te installeren om het stuurprogramma bij te werken. Probeer eenmaal het stuurprogramma te installeren en start dan opnieuw op als de schijf is aangesloten om te controleren of opnieuw om de installatie wordt gevraagd.

Als dit opnieuw wordt gevraagd, is er mogelijk een probleem met de cache op de computer. Probeer de cache opnieuw op te bouwen om na te gaan of het probleem hiermee is opgelost.

• Koppel de externe schijf los
  • Open Terminal: open Applications (Apps) > Utilities (Schijfhulpprogramma) > Terminal
  • Typ: sudo kextcache -i /
    • Druk op Enter en voer het wachtwoord in
    • Laat het proces voltooien
  • Sluit de externe schijf weer aan
  • Start de computer opnieuw op