Toolkit voor Windows meldt dat de back-up is mislukt

Het Toolkit-rapport toont bestanden die zijn overgeslagen of problemen gaven bij het maken van een back-up. Houd er rekening mee dat Toolkit geen back-up maakt van mappen of bestanden die verborgen of systeemgerelateerd zijn. Een volledige lijst met items die zijn uitgesloten van een Toolkit-back-up vindt u in dit artikel.

BELANGRIJK: dit artikel verwijst naar het formatteren van de externe schijf van exFAT naar NTFS als een oplossing om een aantal back-upproblemen op te lossen. Lees dit artikel voor de stappen voor het formatteren van de externe schijf.

Toolkit geeft een Windows-melding dat de back-up is mislukt. Controleer het rapport om te zien van welk(e) bestand(en) geen back-up kon worden gemaakt. Raadpleeg de Toolkit-gebruikershandleiding voor meer informatie over hoe u toegang krijgt tot het rapport.

Als u contact opneemt met de ondersteuning, voeg dan een screenshot toe van het back-uprapport in Toolkit. Wilt u weten hoe u een screenshot maakt? Bekijk deze video over het maken van een screenshot.

Fout/bericht: Please check permissions of the file (Controleer de rechten van het bestand)

• Oorzaak: Toolkit kan geen back-up maken van een bestand of bestanden vanwege een machtigingsprobleem.
  • Oplossing: controleer van welke bestanden geen back-up kan worden gemaakt. Als die bestanden niet nodig zijn, sluit ze dan uit van de back-up. Lees dit gedeelte van de gebruikershandleiding als u het back-upschema wilt bewerken. Als de schijf exFAT is geformatteerd, formatteer de schijf dan opnieuw naar NTFS. Maak een nieuwe back-up om te zien of het probleem is opgelost. Lees dit artikel voor de stappen voor het formatteren van de externe schijf.

Fout/bericht: File is in use by another application or service (Bestand wordt gebruikt door een andere toepassing of service)

• Oorzaak: een of meer bestanden in het back-upschema zijn in gebruik en Toolkit kan er geen back-up van maken.
  • Oplossing: sla alle geopende bestanden op en sluit ze voordat de back-up wordt uitgevoerd. Sommige bestanden zijn gekoppeld aan specifieke programma's en die programma's moeten mogelijk ook worden gesloten.

Fout/bericht: Volume unwritable (Er kan niet naar het volume worden geschreven)

Fout/bericht: Destination file path is more than 256 characters long (Doelbestandspad is meer dan 256 tekens lang)

• Oorzaak: het bestandspad is langer dan 256 tekens.
  • Oplossing: zoek de bestanden en verkort de mapnamen in het bestandspad. Deze fout heeft betrekking op een Windows-beperkingsaanroep MAX_PATH. Meer informatie vindt u hier bij Microsoft.

Fout/bericht: Volume full (Volume is vol)

Fout/bericht: Insufficient space (Onvoldoende ruimte)

• Oorzaak: er is onvoldoende ruimte op de externe schijf om de back-up te voltooien.
  • Oplossing: bevestig dat het externe apparaat voldoende vrije ruimte heeft om de back-up te voltooien.

Fout/bericht: Destination device or path unavailable (Doelapparaat of -pad is niet beschikbaar)

• Oorzaak: Toolkit kan niet schrijven naar de schijf of naar het pad.
  • Oplossing: bevestig dat de schijf nog steeds wordt gedetecteerd door Windows. Als de schijf wordt gedetecteerd, verwijdert u het schema en maakt u een nieuw back-upschema. Als de schijf exFAT is geformatteerd, formatteer de schijf dan opnieuw naar NTFS. Lees dit artikel voor de stappen voor het formatteren van de externe schijf.

Fout/bericht: Host volume missing (Hostvolume ontbreekt)

• Oorzaak: de interne schijf van de computer wordt niet gedetecteerd; dit is van invloed op computers met meer dan één interne schijf.
  • Oplossing: bevestig dat de bronschijf nog steeds wordt gedetecteerd door Windows. Dit is van toepassing op computers waarop meer dan één interne schijf is geïnstalleerd.

Fout/bericht: Target drive locked (Doelschijf vergrendeld)

• Oorzaak: de schijf is vergrendeld.
  • Oplossing: ontgrendel de schijf met Seagate Secure en laat de back-up uitvoeren.

Fout/bericht: Target drive disconnected (Doelschijf is niet verbonden)

• Oorzaak: de externe schijf is niet aangesloten.
  • Oplossing: bevestig dat de externe schijf niet is losgekoppeld of uitgeschakeld.

Fout/bericht: Unknown error (Onbekende fout)