Samsung - Probleemoplossing voor als SecretZone niet opent

Probleemoplossing voor als Samsung SecretZone niet opent nadat het juiste wachtwoord is ingevoerd

Hieronder staan een aantal tips voor de volgende twee problemen die kunnen optreden bij het gebruik van SecretZone:

1. Klik op de knop Connect, maar er gebeurt niets.
  2. Voer het juiste wachtwoord in, maar er wordt geen verbinding gemaakt met SecretZone
    Let op: als het wachtwoord onjuist is, krijgt u een foutmelding die zegt dat u het verkeerde wachtwoord hebt ingevoerd. In dit geval zijn de gegevens vergrendeld. Ze kunnen niet door support worden hersteld.

Hieronder volgt de probleemoplossing voor de bovenstaande gevallen.

1. Controleer of de nieuwste versie vanSamsung Drive Manager is geïnstalleerd (de SecretZone-software is onderdeel van Samsung Drive Manager).  Kijk na het installeren van de update of het probleem is opgelost. Zo niet, ga verder.
  2. Controleer of de Samsung Drive Manager goed werkt.
    1. Kies Manage
    2. Kies Services and Applications en vervolgens Services aan de rechterkant van het scherm Computer Management.
    3. Dubbelklik op de Samsung Drive Manager.
    4. Controleer of het Startup Type is ingesteld op Automatic en of de service is gestart (klik indien nodig op start).
  3. Verwijder het configuratiebestand van het betreffende SecretZone-bestand.
    1. Open Windows Verkenner (Windows-toets + E).
    2. Kies Extra uit het bovenste menu (druk op ALT om het bovenste menu zichtbaar te maken als het verborgen is).
    3. Kies Mapweergave.
    4. Kies het tabblad Weergave.
    5. Schakel Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen uit.
    6. Stel de optie Verborgen bestanden en mappen in op Verborgen bestanden weergeven.
    7. Klik op OK om deze twee wijzigingen door te voeren.
    8. Open de externe Samsung-schijf.
    9. Blader naar het volgende pad op de schijf.
      X:\Samsung drive\Samsung Software\SecretZone\
      Waar X: staat voor de letter die is toegewezen aan de Samsung-schijf.
    10. Hernoem vi.dat naar vi.old.
      Waarschuwing: zorg ervoor dat u het *.msr bestand ongewijzigd laat. Dit bestand is de virtuele schijf met de vergrendelde gegevens.
    11. Herstel de optie Verborgen bestanden weergeven.
      1. Open Windows Verkenner (Windows-toets + E).
      2. Kies Extra uit het bovenste menu (druk op ALT om het bovenste menu zichtbaar te maken als het verborgen is).
      3. Kies Mapweergave.
      4. Kies het tabblad Weergave.
      5. Schakel Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen in.
      6. Stel de optie Verborgen bestanden en mappen in op Verborgen bestanden niet weergeven.
      7. Klik op OK om deze twee wijzigingen door te voeren.
    12. Open SecretZone en voer het juiste wachtwoord in.