Garantierichtlijnen voor OEM-schijfproducten.

Als uw Seagate- of Maxtor-product rechtstreeks aan een Original Equipment Manufacturer (OEM) is verkocht (door middel van een contractuele overeenkomst met Seagate of vooraf aangekocht bij Maxtor), heeft de OEM alle garantierechten en verantwoordelijkheden voor het systeem. De garantie kan niet worden overgedragen. Als uw product aan een geautoriseerde distributeur, wederverkoper of detailhandelaar is verkocht, zijn zij het meest aangewezen kanaal om vervanging onder garantie te verkrijgen.

OEM’s en geautoriseerde distributeurs kopen producten rechtstreeks bij Seagate via onze wereldwijde verkoopkantoren. Distributiekanaalpartners, zoals wederverkopers en detailhandelaars, kopen doorgaans producten bij geautoriseerde Seagate-distributeurs. Aan eindgebruikers wordt geleverd door wederverkopers en detailhandelaars.

Wat is een Original Equipment Manufacturer (OEM)?

Een fabrikant die apparatuur verkoopt aan een wederverkoper (of distributeur) voor rebranding of herverpakking. De term OEM verwijst naar vrijwel elk computeronderdeel dat opnieuw wordt verpakt als onderdeel van een compleet systeem. Enkele voorbeelden hiervan zijn personal computers, werkstations of bestandsservers die worden verkocht door bedrijven als Dell, Compaq, Gateway en IBM.

Een voorbeeld van een OEM-harde schijf is een Barracuda 7200.11 harde schijf van 300 GB die oorspronkelijk bij Dell is gekocht als onderdeel van een Dell-pc. Die schijf kan uit de pc worden verwijderd en later - opnieuw - als afzonderlijk product worden verkocht.  Op het schijflabel is nog steeds ‘Seagate’ vermeld, maar de schijf is eigenlijk oorspronkelijk eigendom van Dell en elke garantie moet worden geclaimd via Dell.

Wat is een value-added reseller (VAR) of systeemintegrator (S/I)?

Een VAR of S/I is een organisatie die waarde toevoegt aan een systeem en het doorverkoopt. Een wederverkoper kan bijvoorbeeld bij verschillende leveranciers een CPU en randapparatuur kopen, en grafische software bij nog een andere leverancier, en dit allemaal samen verpakken als een gespecialiseerd CAD-systeem. VAR's herverpakken doorgaans producten. Ze kunnen ook programma’s toevoegen die ze zelf hebben ontwikkeld. De termen VAR en ISV worden vaak door elkaar gebruikt.

Neem voor het verkrijgen van garantieservice voor uw OEM-product contact op met de systeemfabrikant of uw plaats van aankoop.

Aanvullende informatie over ons garantiebeleid vindt u op onze pagina Garantieservices.