Compatibiliteit met macOS 14 (Sonoma)

Dit artikel bevat informatie over de compatibiliteit van LaCie-hardware en -software met macOS 14 (Sonoma) en compatibiliteit met Intel- en Apple Silicon (M1)-gebaseerde Macs.

Net zoals bij elke nieuwe update of versie van besturingssystemen, evalueert LaCie zijn bestaande producten om te bepalen of ze nog compatibel zijn met het nieuwe besturingssysteem. De compatibiliteitsinformatie voor LaCie-hardware en -software is hieronder vermeld.

Hardware

De bestaande producten, die door LaCie als geschikt worden beschouwd voor USB 3.0, USB 3.1 en Thunderbolt 2 of 3, zijn vermeld in de volgende tabel. Mogelijk werken oudere schijven die niet op de lijst staan ook, maar deze zijn niet getest.

ProductHardware
Rugged-serieJa, Intel en Apple Silicon
d2-serieJa, Intel en Apple Silicon
big-serie*Ja (Intel-gebaseerde Macs; zie hier voor Apple Silicon-Macs)
Limited Edition/Extreme-productenJa, Intel en Apple Silicon
Draagbare schijvenJa, Intel en Apple Silicon
DJI CopilotJa, Intel en Apple Silicon

Compatibiliteit met Apple Silicon-gebaseerde Macs

bigGegevenstoegangRAID-beheer

2big Dock Thunderbolt 3

2big RAID

JA

JA

5big Thunderbolt 2

8big Thunderbolt 2

JA

JA

Vereist LRM v 2.9.4.x of een recentere versie

6big Thunderbolt 3

JA

JA

Vereist LRM v 2.9.4.x of een recentere versie

12big Thunderbolt 3

JA

JA

Vereist LRM v 2.9.4.x of een recentere versie

BELANGRIJK: het verdient sterk aanbeveling om RAID Rebuilds te vermijden op Apple Silicon-gebaseerde Mac-computers met een 12big Thunderbolt 3. Meer informatie vindt u hier.

Let op: als er een pop-upblocker is geïnstalleerd, moet u deze mogelijk uitschakelen om onderstaande koppelingen te kunnen openen. Of u kunt op de Command-toets drukken en op de koppeling klikken om deze in een nieuw tabblad te openen.

Software

Voor de correcte werking in macOS 14 (Sonoma) is voor bepaalde toepassingen een update vereist. Kijk op de desbetreffende ondersteuningspagina voor meer informatie over elke toepassing.

De volgende tabel met LaCie-softwaretoepassingen geeft aan of ze compatibel zijn met macOS 14 (Sonoma):

SoftwareVersieVereisten

2.9.4.x of recentere versie

Apple Silicon-gebaseerde Macsbeveiligingsinstellingen moeten worden aangepast. Hier vindt u de instructies.

BELANGRIJK! 6big en 12big Thunderbolt 3, 5big en 8big Thunderbolt 2: download en installeer LRM versie 2.9.4.x of een recentere versie.

Intel-gebaseerde Macs: beveiligingsinstellingen moeten mogelijk worden ingeschakeld. Hier vindt u de instructies.

Toolkit2.11.x

Mogelijk moet u de beveiligingsinstellingen activeren bij gebruik van de beveiligingsfunctie. De instructies hiervoor vindt u hier.

Op Apple Silicon-gebaseerde Macs moeten de beveiligingsinstellingen worden gewijzigd voor Seagate Secure - Hoe beveiligingsinstellingen aanpassen

LaCie Desktop Manager

3.2.0

Nee, de software is niet bijgewerkt voor Sonoma. Laatst ondersteunde besturingssysteem was macOS 10.14 (Mojave).

LaCie Private-Public**

1.9.5

Nee, de software is niet bijgewerkt voor Sonoma. Laatst ondersteunde besturingssysteem was macOS 10.13 (High Sierra).

Network Assistant*

1.2.1

Nee, de software is niet bijgewerkt voor Sonoma. Laatst ondersteunde besturingssysteem was macOS 10.13 (High Sierra).

Intego Backup Assistant

2.13

Mogelijk moet u de beveiligingsinstellingen activeren. Hier vindt u de instructies.

Intego Backup Manager Pro

2.13

Mogelijk moet u de beveiligingsinstellingen activeren. Hier vindt u de instructies.

*Dit duidt erop dat de software een 32-bits versie is en niet zal werken in macOS 14 (Sonoma).

Als tijdens de software-installatie de waarschuwing “System Extension Blocked” verschijnt, klik dan hier.