Veelgestelde vragen over de Seagate Wireless

Basis
Wat is het verschil tussen de Seagate Wireless en de Seagate Wireless Plus?
De Wireless Plus wordt standaard geleverd met extra capaciteit en DLNA-ondersteuning. Hij kan naar meerdere apparaten tegelijkertijd streamen en is geschikter voor draadloze opslag in het algemeen.  De Seagate Wireless is bedoeld om de opslagcapaciteit van uw smartphone of tablet uit te breiden, zodat u meer media met u mee kunt nemen en zodat u back-ups kunt maken of bestanden kunt kopiëren om ruimte vrij te maken op uw mobiele apparaat.

Welke capaciteiten zijn er verkrijgbaar?
De Seagate Wireless is verkrijgbaar met 500 GB.
Compatibiliteit
Kan ik bestanden vanaf de Seagate Wireless op mijn computer afspelen?
Ja, als u een Windows- of Mac-computer heeft, kunt u bestanden afspelen wanneer de schijf via USB of Wi-Fi (als uw computer een draadloze verbinding kan opzetten) is aangesloten.
Voor instructies over verbindingen via Wi-Fi en het afspelen van uw mediabestanden zie de gebruikershandleiding.

Linux wordt niet ondersteund door Seagate. Zolang uw versie van Linux echter over browserondersteuning, een mediaspeler en een draadloze verbinding beschikt, moet u verbinding kunnen maken en bestanden kunnen afspelen.
Kan ik bestanden vanaf de Seagate Wireless op mijn iPad/iPhone/iPod Touch of Android afspelen?
Ja. U kunt bestanden afspelen via WiFi. Video's met bestandsformaten die compatibel zijn met uw smartphone/tablet kunnen via de Seagate Media-app of een internetbrowser worden gestreamd. Niet-ondersteunde videoformaten kunnen worden afgespeeld met door u geselecteerde mediaspelers van externe aanbieders (houd de video ingedrukt om de opties te bekijken). U kunt ze ook op de computer naar een afspeelbaar formaat converteren met behulp van een externe toepassing. Daarna kopieert u de bestanden dan naar de Seagate Wireless.
Raadpleeg de gebruikershandleiding voor instructies over het bekijken en afspelen van uw mediabestanden, of ga naar de 'Aan de slag'-zelfstudie op uw Seagate Media-app.

Kan ik de Seagate Wireless gebruiken zonder de app?
Ja. U kunt Seagate Wireless gebruiken met de browser op uw apparaat (Safari voor iPad/iPhone/iPod Touch of Webkit voor Android).

Welke Seagate Wireless-apps zijn er? Waar kan ik ze krijgen?
De Seagate Media-app is momenteel beschikbaar voor:

• iPad/iPhone/iPod Touch in de Apple App Store
  • Android in de Google Play store
  • Kindle Fire in de Amazon App store
  • Voor tablets en computers met Windows 8/RT, in de Windows Store.

Functionaliteit - accu opladen
Wordt de Seagate Wireless opgeladen als deze via USB op mijn computer is aangesloten? USB 2.0 of 3.0?
Alhoewel de Wireless langzaam wordt opgeladen als deze via USB op uw computer is aangesloten, raadt Seagate aan de stopcontactlader te gebruiken om het apparaat goed op te laden.
USB 2.0 levert mogelijk niet genoeg energie om de accu op te laden, vooral als de schijf in gebruik is. Als er een USB-aansluiting wordt gebruikt, wordt USB 3.0 aangeraden voor effectief opladen.

Hoe lang duurt het om de Seagate Wireless op te laden?
De geschatte tijd om de lege accu van een Seagate Wireless op te laden is ongeveer:

• 3 uur met de stopcontactlader
  • 9 uur via de USB-poort van een computer (als het apparaat niet in gebruik is)

USB 2.0 levert mogelijk niet genoeg energie om de accu op te laden, vooral als de schijf in gebruik is. Als er een USB-aansluiting wordt gebruikt, wordt USB 3.0 aangeraden voor effectief opladen.

Kan ik de accu van de Seagate Wireless vervangen?
Nee. De accu is ontworpen voor de levensduur van het product en kan niet door de gebruiker worden vervangen.

Blijft de Seagate Wireless beschikbaar via Wi-Fi tijdens het opladen?
Ja. Als de Seagate Wireless is ingeschakeld, is hij toegankelijk via Wi-Fi. Het apparaat dient echter opgeladen te worden met de stopcontactlader.
Wanneer de Seagate Wireless wordt opgeladen via een USB-adapter, is het Wi-Fi-signaal uitgeschakeld. De schijf werkt slechts in één modus tegelijkertijd, USB of WiFi.

Gegevensopslag, synchronisatiesoftware en computergebruik
Kan ik de Seagate Wireless gebruiken als externe harde schijf voor mijn Mac en mijn pc?
Ja. Net als de Seagate Backup Plus- en GoFlex-schijven, wordt de Seagate Wireless geleverd met een zogenoemde NTFS-driver. Met deze driver kan MacOS lezen van en schrijven naar de NTFS-partitie. Windows kan standaard naar NTFS-partities lezen en schrijven, dus als u alleen een Windows-computer gebruikt, hoeft u de driver niet te installeren. De NTFS-driver is vooraf op uw schijf geïnstalleerd. U kunt hem ook vinden op de ondersteuningspagina voor de Seagate Wireless.

Moet ik mijn gegevens opslaan in vooraf gedefinieerde mappen?
U hoeft de standaardmappen niet te gebruiken. De Video, Muziek en Foto-weergaven vinden de bestanden zelfs als ze in andere mappen staan.

Waar worden de bestanden die ik van de Seagate Wireless naar mijn iPad download opgeslagen?
Deze bestanden worden opgeslagen in de Seagate Media-app. Gedownloade bestanden zijn niet toegankelijk voor andere iPad-apps. Als u echter de optie Share gebruikt door het bestand ingedrukt te houden, kan het worden gedeeld met apps die de Share-functie ondersteunen.
Kan de Seagate Wireless mediabestanden met hoge resolutie streamen?
De schijf kan in high-definition streamen tot 9 megabits per seconde. Sommige tablets en smartphones bieden echter geen ondersteuning voor video's in HD-formaat.
Heb ik een internetverbinding nodig om de Seagate Wireless te laten werken?
Nee. U hebt geen internetverbinding nodig om gegevens vanaf de Seagate Wireless in te zien. De Seagate Wireless heeft zijn eigen draadloze netwerk dus uw iOS-apparaten of andere systemen met Wi-Fi hebben ook zonder internetverbinding toegang tot de Seagate Wireless. Om op internet te surfen of uw e-mail te bekijken terwijl u verbinding hebt met de Seagate Wireless moet u in gelijktijdige modus verbinding hebben/maken met een bestaand Wi-Fi-netwerk.

Naar hoeveel apparaten kan ik content streamen vanaf de Seagate Wireless?
Met de Seagate Wireless kunt u maximaal drie verschillende HD-films naar drie apparaten tegelijk streamen. U kunt foto's, muziek en documenten streamen naar maximaal acht apparaten tegelijk.

Hoe controleer ik mijn firmware-versie en waar vind ik de meest recente firmware-updates?
Seagate Wireless wordt in gelijktijdige modus automatisch bijgewerkt naar de meest recente firmware-versie. Open de Seagate Media-app of de Seagate Wireless-browserinterface als u uw firmware-versie wilt controleren en kies Settings (Instellingen) > About (Info).
Heeft de Seagate Wireless wachtwoordbescherming of versleuteling?
De Wi-Fi-verbinding van Seagate Wireless kan met een wachtwoord en WPA-beveiliging worden beschermd. Dit geldt niet voor de USB-verbinding, die niet met een wachtwoord kan worden beschermd